ניתוח fut – צורת הניתוח הישנה (כבר כמעט ולא בשימוש) בה לוקחים רצועת עור עם שיער מהחלק האחורי של הראש, מחלקים אותה ליחידות קטנות שמהם מחלצים את זקיקי השיער, ולאחר מכן שותלים אותם באזור המיועד להשתלה.
שיטה זו מותירה צלקת רחבה באזור התורם בצורה של קו שמתפרס לרוחב כל האיזור התורם.
היום כמעט ולא משתמשים בשיטה זו מכיוון שהיא מיושנת ומותירה צלקת מאוד גדולה לעומת השיטות הקיימות היום.
ניתוח FUE – הניתוח הנפוץ ביותר כיום.
במסגרת ניתוח זה, מבצעים חילוץ של הזקיקים מהאזור התורם (אחורי וצידי הראש ולעיתים גם מהזקן), לאחר שחילצו את כל הזקיקים המיועדים להשתלה – מזריקים אל האיזור המיועד להשתלה מים בכדי לנפח את הראש.
כשהראש נפוח מספיק, הרופא מבצע פעולה שנקראת פתיחת תעלות.
בפעולה זאת הרופא מבצע חיתוך קטן עם סכין בכל נקודה בה תהיה שערה ובכך מכין את המקום בו הזקיק ימוקם. פעולה זו חוזרת על עצמה כמספר הזקיקים באיזור המיועד להשתלה.
לאחר מכן הרופא משתיל את הזקיקים בכל התעלות שהוא יצר בעזרת פינצטה מיוחדת, זקיק לאחר זקיק.
ניתוח זה הוא הנפוץ ביותר היום ומיועד לאזורים בעלי שטח הקרחה גדול מאוד.
ניתוח DHI – זוהי שיטת הניתוח המתקדמת והחדישה ביותר כיום, בשיטה זו תהליך הוצאת הזקיקים הינו זהה לשיטת FUE אך תהליך ההשתלה עצמו שונה.
בשיטה זו משתמשים במעין ״עט״ עם סכין קטנה בקצהו, שבו ממקמים זקיק אחד בכל פעם.
בשונה מתהליך FUE, בשיטה זו אין צורך בפתיחת התעלות לפני מכיוון שה״עט״ המיוחד בעצם מבצע את שני הפעולות באותו הזמן, הוא גם פותח את התעלה וגם מכניס את הזקיק אליה באותה הפעולה.
שיטה זאת הינה הרבה יותר מדוייקת, לעיתים לא מצריכה גילוח של השיער הקיים וההחלמה ממנה הינה יותר קלה מכיוון שהחתך לפתיחת התעלה הינו קטן יותר ומדוייק יותר.
בתחילת השימוש בשיטה היא יועדה עבור אזורים בהם ישנו שיער קיים ומצריך עבודה מדוייקת יותר על מנת לא לפגוע בזקיקים הקיימים לדוגמה- לאזור המפרצים.
אך כיום מבצעים אותה גם באזורים בעלי הקרחה רחבה (בדיוק כמו בשיטת -FUE).
שיטה זאת מצריכה מיומנות גבוהה מצד הרופא מכיוון שיש צורך לקחת מספר משתנים בתהליך הכנסת הזקיק: לא לפגוע בזקיקים קיימים, כיוון התעלה על מנת שהשערות יצמחו בכיוון הנכון, וזהירות יתרה לא לפצוע את האיזור.